Evde Hasta Bakıcı Hizmeti
Bakım görevlilerimiz yani hasta bakıcılarımız evde veya hastanede yanınızda olup, hastanın günlük yaşam aktivitelerine destek olurlar. Bakım görevlisi hizmetlerimiz günlük (8/12/24 saat), uzun dönem (haftalık, aylık vb.), veya ihtiyacınıza göre kısa ziyaretler şeklinde organize edilebilir. Sadece haftanın bazı günleri desteğe ihtiyacı olan bireyler için kısa bakım görevlisi ziyaretleri planlıyoruz. İhtiyaca göre evde 2 – 4 saat arasında kalan personel, haftalık gerçekleşen banyo/yıkanma gibi aktivitelerde destek oluyor.
· Günlük yaşam aktivitelerinin desteklenmesi
· Kişisel temizlik yardımı
· Tuvalet / banyo desteği
· Giyinme / soyunma desteği
· Ağızdan verilen ilaçların hazırlanması ve takibi
· Hayati bulgu takibi (Nabız / tansiyon / solunum / ateş ölçümü)
· Beslenme desteği
· Arkadaşlık / sohbet ve vakit değerlendirme
· Egzersiz desteği
Bakım görevlilerimizi nasıl seçiyoruz?
Ekibimizde yer alan bakım görevlileri, 2 veya 4 yıllık hasta bakım teknikerliği, evde bakım teknikerliği veya engelli bakım teknikerliği programı mezunları arasından veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış Hasta ve Yaşlı Bakım Kursu sertifikası sahibi kişiler arasından seçiliyor. Adayların hastane veya huzurevlerinde en az 2 senelik çalışma deneyiminin olmasına ve özel sağlık hizmeti sunmak için gereken iletişim ve donanıma sahip olmasına özen gösteriyoruz.
Çalışan ekibimize katılmak için yapılan başvuruları 3 aşamada değerlendiriyoruz:
1. İlk Görüşme: Kişilerin özgeçmişleri, eğitim düzeyleri, çalışma hayatlarındaki deneyimleri ve branşları hakkında detaylı bilgi alıyoruz. Görüşme sırasında, standart metine bağlı kalmadan, adaylarla uzun uzun sohbet ediyor, onları yakından tanımaya çalışıyoruz. Bu aşamada ayrıca adaylardan seviye değerlendirme testi doldurmalarını istiyoruz.
2. Değerlendirme: Görüşülen adaylar, organizasyon ekibinin katıldığı toplantıda, adayla görüşen uzmanın görüşü, adayın sahip olduğu deneyim ve diğer özelliklere göre belirlenen başvuru puanı ve değerlendirme testinde aldığı skora göre değerlendiriliyor.
3. Eğitim: Değerlendirme toplantısında olumlu olarak değerlendirilen bakım görevlileri, hasta ve hasta yakını ile iletişim ve bakım süreçlerini kapsayan oryantasyon eğitimi alıyor. Sonraki aşamada ise doktorumuz bakım görevlisi adaylarına çalışma standartlarımızı içeren kalite eğitimi veriyor. Eğitim sırasında, adayı gözlemlemeye devam ediyor ve özellikle iletişim ve mesleki yetkinliği konusundaki seviyesini ölçümlüyoruz.
Süreci tamamlayarak ekibimize katılan personele hastalık gruplarına göre hastaya yaklaşım ve bakım planları, enfeksiyondan korunma, kişisel hijyen gibi konularda eğitim vermeye devam ediyoruz. Düzenli aralıklarla kalite eğitimleri düzenleyerek, personelin çalışma standartlarımıza uyumunu kontrol ediyor, hizmet kalitemizi geliştiriyoruz.